News

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Στην αρχαία Ελλάδα το «κλειδί» επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας

Το «κλειδί» της επιτυχίας για την ελληνική οικονομία βρίσκεται στην αρχαία Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου «European School of Economics», κοινωνιολόγο, καθηγητή, Στ.Ντ. Aννα

Στην αρχαία Ελλάδα, την ιστορία και τη φιλοσοφία, βρίσκεται το «κλειδί» της επιτυχίας για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου «European School of Economics», κοινωνιολόγο, καθηγητή, Στέφανο Ντ. Aννα.

Με δηλώσεις του, στο περιθώριο χθεσινοβραδινής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο κ. Ντ.Αννα, τόνισε ότι «οι Έλληνες πρέπει να επιστρέψουν στην εποχή που τους έκανε δημοφιλείς σε όλο τον πλανήτη και μόνο όταν ανακαλύψουν και θυμηθούν τις ρίζες και την ταυτότητά τους θα μπορέσει και πάλι η χώρα να καταστεί ο φάρος του κόσμου», Πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες έχουν το προνόμιο να διαθέτουν έναν θησαυρό, την ιστορία και τη φιλοσοφία της- που δεν κατέχει κανείς, ωστόσο δεν τον εκμεταλλεύονται».

Μεταξύ άλλων ο κ.Αννα επεσήμανε ότι «το καλύτερο προϊόν για κάθε χώρα είναι να αναπαράγει ηγέτες, κάτι στο οποίο, ενώ κάποτε η Ελλάδα κρατούσε τα ηνία σε όλους τους τομείς και διέπρεπε, σήμερα ωστόσο δεν υπάρχει πουθενά».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ.. Aννa μίλησε για «την οικονομία ως τέχνη του ονείρου και για την μακροβιότητα των επιχειρήσεων». Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ, Γιάννης Σταύρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το βιβλίο, «η Σχολή των Θεών», βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στη διεύρυνση του ορίζοντα του κάθε ατόμου, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να εστιάσει σε νέες αξίες και τρόπους σκέψης.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ