News

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

28 δις στις Τράπεζες ή 20.000 νέα σχολεία;

Επειδή τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύ λόγος για τα 28 δις στις τράπεζες θυμήθηκα την ομιλία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στις 26 Σεπτεμβρίου 2008 όπου είχε δηλώσει:
"Η Ολυμπιακή έχει συσσωρευμένα χρέη 2,6 δις Εάν δεν υπήρχαν τα χρέη της Ολυμπιακής, θα μπορούσαμε με τα χρήματα αυτά να έχουμε φτιάξει πάνω από 2.000 6/θέσια σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε πάνω από 50 μεγάλα Νομαρχιακά Νοσοκομεία. Θα μπορούσαμε να τριπλασιάσουμε σχεδόν τα κονδύλια που δόθηκαν το 2008, για να καλυφθεί η αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ, του ΕΚΑΣ, του Επιδόματος Ανεργίας και η χρηματοδότηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής!"


Εγώ κάνω την απλή σκέψη:

Εάν δεν χρηματοδοτήσει το κράτος τις τράπεζες με 28 δις με τα χρήματα αυτά Θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει πάνω από 20.000 6/θέσια σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε πάνω από 500 μεγάλα Νομαρχιακά Νοσοκομεία. Θα μπορούσαμε να τριανταπλασιάσουμε σχεδόν τα κονδύλια που δόθηκαν το 2008, για να καλυφθεί η αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ, του ΕΚΑΣ, του Επιδόματος Ανεργίας και η χρηματοδότηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής! Θα περίσσευαν και 2 δις για διάφορες αμοιβές.
Με την ευκολία και τις σύντομες διαδικασίες που διοχετεύονται στις τράπεζες 28 δις και έχοντας εξοικονομήσει τα χρήματα από το κλείσιμο της Ολυμπιακής περιμένω να δω τα εγκαίνια των νέων σχολείων και Νοσοκομείων.