News

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Παιχνίδια ανθεκτικά στην κρίση

Διψήφιο αριθμό αύξησης πωλήσεων καταγράφουν οι αλυσίδες

Αντέχουν τα παιχνίδια στην οικονομική κρίση, δηλώνουν οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς, οι οποίοι βλέπουν τον τζίρο τους- με τη βοήθεια και των γιορτινών δώρων- να κλείνει με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.
«Όλοι δουλέψαμε τα φετινά Χριστούγεννα», παρατηρούν για τη σημαντικότερη περίοδο των πωλήσεων παιχνιδιών, κατά την οποία πραγματοποιείται το περίπου 60% του συνολικού ετήσιου τζίρου, που κυμαίνεται μεταξύ 300 και 370 εκατ. ευρώ. Η θετική εξέλιξη στις πωλήσεις των αλυσίδων παιχνιδιών τον Δεκέμβριο επιτρέπει στους επικεφαλής τους να προβλέπουν μεγαλύτερο τζίρο και το 2009, χρονιά η οποία χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δύσκολη από επιχειρηματίες άλλων κλάδων.

«Το πρότυπο της ελληνικής οικογένειας είναι μοναδικό. Ακόμα και νηστικοί να μείνουν οι Έλληνες, τα παιδιά τους θα τα έχουν στα πούπουλα», δηλώνει ο κ. Γιώργος Μουστάκας της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών ερμηνεύοντας τα θετικά αποτελέσματα που επιδεικνύουν οι πωλήσεις παιχνιδιών παρά την οικονομική κρίση.

Νέο υπερκατάστημα Jumbo
Διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων, γύρω στο 15%, αναμένει ο leader της αγοράς, η Jumbo, για το δεύτερο εξάμηνο του 2008. Σύμφωνα με την Jumbo, η εξέλιξη στηρίζεται κυρίως στη δυναμική των πωλήσεων ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα του χρόνου, αλλά και στη θετική πορεία του υπερκαταστήματός της στη Βουλγαρία κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Ένα νέο υπερκατάστημα δρομολογείται και στην Ελλάδα κατά την τρέχουσα χρήση, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων θα διατηρηθεί και τη φετινή χρονιά.

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις παιχνιδιών κατέγραψαν και τα πολυκαταστήματα Λητώ, στα οποία παρατηρείται έντονη στροφή στα εκπαιδευτικά και οικολογικά παιχνίδια. Κατά τον περασμένο Δεκέμβριο, ο τζίρος των πολυκαταστημάτων στα παιχνίδια αυξήθηκε κατά 33% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Με βάση τις εξελίξεις αυτές η εταιρεία εκτιμά ότι το 2009 ο συνολικός τζίρος της θα αυξηθεί κατά 14%.


ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΓΟΡΑ
«Ακόμα και νηστικοί να μείνουν οι Έλληνες, τα παιδιά τους θα τα έχουν στα πούπουλα»