News

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Προσυμφωνημένο το ξεπούλημα των 50 δισ. ευρώ


Walt Disney’s Alice in Wonderland (1951).

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παραλόγου που παίζεται (από όλους) σε σχέση ή σε συνεργασία με την τρόικα.
Βγαίνει (δήθεν) ο κυρ Τομσεν σε μια ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας είδαμε και στα κανάλια και είπε πολλά και διάφορα. Αυτά τα οποία είχαν τη μεγαλύτερη δημοσιότητα είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (για πωλήσεις 50 δισ. μας είπε -τάχα μου τάχα μου- ο Τομσεν) και οι παραινέσεις του προς τους απεργούντες να σταματήσουν τις απεργίες. Και μετά ακούσαμε, ή είδαμε πολλοί στο ίντερνετ, τις έξαλλες (μουφα όπως θα αποδειχθεί στη συνέχεια) αντιδράσεις από τους Τρεμη, Πρετεντερη και Τσιμα στο δελτίο αποβλάκωσης του MEGA.Αργότερα, ο κυρ Πεταλωτής έβγαλε ανακοίνωση όπου τα έριχνε στην τρόικα με δήθεν αυστηρό ύφος και δηλώσεις του στυλ ότι "εντολές παίρνουμε μόνο απο τον ελληνικό λαό". Σήμερα είχαμε και δηλώσεις "οργισμένες" απο διάφορους, εγώ άκουσα τον "πολλά βαρύ και όχι" Καρχιμακη και τον Βενιζέλο. Όλοι αυτοι μέσα στο παιχνίδι της εσκεμμένης παραποίησης της πραγματικότητας.Και γιατί το λέω αυτό; Είδατε πουθενά αυτη τη μουσίτσα τον Παπακωνσταντίνου; Εξαφανισμένος απο παντού, ούτε μαζί με την τρόικα βγήκε όπως άλλες φορές ούτε έκανε τίποτα δηλώσεις παρά μόνο κάτι για απειλές παραίτησης διάβασα.

Τι έκανε ο "κύριος" αυτός τούτες τις μέρες; Γιατι εχει να εμφανιστεί τόσες μέρες;  Να υπενθυμίσω απλά οτι η "αξιότιμη" Βουλή μας, με τροπολογία που ψηφίστηκε αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου έχει δεχθεί ότι:

"Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου εισάγονται στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους".

Ο Παπακωνσταντινου λοιπόν, ενώ παιζόταν ολο αυτο το θέατρο που σας περιεγραψα παραπανω, τι εκανε στα παρασκηνια για τα οποια κανενας δεν μας ενημέρωσε;
Πολύ απλα και κατω απο τα φωτα της δημοσιοτητας, υπεγραφε την "Τρίτη επικαιροποίηση Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής".

Δλδ την επικαιροποιηση του Μνημονιου, όπου εκει αναφερονται πολλά απο οσα ελεγε ο Τομσεν στη συνεντευξη του που (ΔΗΘΕΝ) προκαλεσε σαλο και τοσες αντιδρασεις.

Παραθέτω μονο δυο σημεία απο το κειμενο που αναρτηθηκε στην ιστοσελιδα της κυβερνησης, με ημερομηνια 11/2:

α) Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεωνΕνίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.
Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012.


και β) Χρηματοπιστωτικό σύστημα
Το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει σταθερό, ενώ προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας μέσα από νέα κανάλια χρηματοδότησης και η στήριξη πρωτοβουλιών για την αναδιάρθρωση του τραπεζικου συστήματος.Το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να παράσχει 30 δις. επιπλέον εγγυήσεις για την άντληση ρευστότητας από τις τράπεζες μέσω τραπεζικών ομολόγων, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση της οικονομίας."

Ενα σχολιακι τελευταιο: Τι μαθαμε εμεις απο ολα αυτα; Τι μας σερβιρουν τα καναλια;

"Οτι ο κακος Τομσεν μας κουνησε το δαχτυλο και οτι η κυβερνηση αντεδρασε σθεναρα στις προκλησεις της τροικας".

Ενω η αληθεια, για πολλοστη φορα, ειναι άλλη απο αυτα που μας σερβίρουν.Και ειναι οτι οσα ειπε ο Τομσεν ειναι συμφωνημενα με την κυβερνηση.Ενταξει κυριοι σοσιαλΗστες; Κοφτε πια το δουλεμα, γιατι σας εχουμε παρει χαμπαρι καιρο τωρα.
  Και μαζέφτε τα τσιρακια σας στα ΜΜΕ, γιατι αν νομιζουν οτι με τετοιες ψευτικες αντιδρασεις θα μετριασουν την οργη του κοσμου εναντιον τους ειναι πολυ μακρια νυχτωμενοι.

* Για όσους θέλουν να διαβάσουν ολο το κείμενο το οποίο εχει τον τίτλο "Τρίτη επικαιροποιημένη Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής", βρίσκεται εδω.
http://government.gov.gr/wp-content/uploads/2011/02/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82.pdf