News

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Η Moody’s υποβάθμισε τις προοπτικές των τραπεζών

Παρασκευή, 12.12.08

Σε υποβάθμιση των προοπτικών των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Moody’s, η οποία διαβλέπει για το 2009 ρυθμούς ανάπτυξης κάτω του 2% για την οικονομία της χώρας.

Ο διεθνής οίκος, όπως είχε αναφέρει ο ΕΤ.Κ, υποβάθμισε σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές για οικονομική ευρωστία της Εθνικής, της Alpha, της Eurobank και της Πειραιώς.

Ωστόσο διατήρησε αμετάβλητες τις αξιολογήσεις των «δομικών» τους μεγεθών, όπως η πιστοληπτική ικανότητα και η μακροπρόθεσμη βαθμολόγηση των καταθέσεών τους.

Σχετικά με το σχέδιο στήριξης των 28 δισ. ευρώ η Moody’s προεξοφλεί ότι θα μετριάσει τις ανησυχίες σχετικά με τη ρευστότητα, αλλά προειδοποιεί ότι μπορεί να περιοριστεί η «στρατηγική και οικονομική ευελιξία» σε ορισμένες τράπεζες που θα συμμετέχουν.

Προς την Κίνα ή άλλες χώρες που διαθέτουν πλεόνασμα να στραφεί η ελληνική κυβέρνηση για να διαθέσει ελληνικά ομόλογα, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, πρότεινε ο κ. Γ. Στουρνάρας, επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, μιλώντας στο City 99,5.


ΧΑΪΚΟΥ ΡΟΗ

Ελεύθερος Τύπος