News

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

ΡΑΕ: Ενέκρινε τη χρήση φωτοβολταϊκών στη Βουλή

Εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Νίκος Στεφάνου, είχε καταθέσει αίτηση εξαίρεσης για την εγκατάσταση, στη στέγη του Μεγάρου της Βουλής, φωτοβολταϊκού συστήματος συνολικής ισχύος 78,336 KW στις 30/4/2008.

Πριν από λίγες ημέρες, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενέκρινε την αίτηση και χορηγήθηκε στη Βουλή η προβλεπόμενη, από το ν. 3468/2006, έγκριση εξαίρεσης.

Η συνολική ισχύς του φωτοβολταϊκού συστήματος θα προέρχεται από 192 φωτοβολταϊκές γεννήτριες (τάπητες) ονομαστικής ισχύος 408 Wp, ενώ η τεχνολογία των συλλεκτών είναι λεπτού υμενίου (τάπητες) με υψηλή απόδοση ακόμα και σε χαμηλές στάθμες ηλιακής ακτινοβολίας.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη μέρους των αναγκών της Βουλής, ενώ σε περιπτώσεις πλεονάσματος θα διαχέεται στο δίκτυο της ΔΕΗ δωρεάν.

Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία της Βουλής μελετά τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και σε άλλα κτίρια της Βουλής και ιδιαίτερα στο παλαιό Καπνεργοστάσιο επί της οδού Λένορμαν, για το οποίο σε συνεργασία με το ΕΜΠ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ερευνητικές εργασίες αποκατάστασης και ένταξης σε νέες χρήσεις, με στόχο να μετατραπεί σε σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο υψηλής επισκεψιμότητας στη Δυτική Αττική.