News

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Η κατανάλωση κρέατος επιταχύνει τις κλιματικές αλλαγές

Ο πρόεδρος της Διακυβερνητικής Ομάδας Ειδικών για τις Κλιματικές Αλλαγές, υποστηρίζει ότι η εκτροφή ζώων συμβάλλει στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου.
«Οι άνθρωποι πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος για να αντιμετωπίσουν, ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο, τις κλιματικές αλλαγές», δήλωσε στο Observer ο Ινδός Ραζέντρα Πατσαούρι, πρόεδρος της Διακυβερνητικής Ομάδας Ειδικών για τις Κλιματικές Αλλαγές (Giec).

Ο Ινδός οικονομολόγος, που τιμήθηκε μαζί με τον Αλ Γκορ με το Νόμπελ Ειρήνης το 2007 και έχει αφιερώσει όλες του τις μελέτες και εργασίες στην προστασία του περιβάλλοντος, εκτιμά πως οι άνθρωποι πρέπει αρχικά να σταματήσουν να καταναλώνουν κρέας μια φορά την εβδομάδα και σταδιακά να το καταργήσουν από το διαιτολόγιό τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών θα αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών διότι η εκτροφή ζώων συμβάλλει στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου.

«Στην αρχή σταματήστε να τρώτε κρέας μια φορά την εβδομάδα και μετά σταδιακά σταματήστε το εντελώς», συμβουλεύει ο Πατσαούρι.