News

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

EGNATIA ODOS...

Διαβάζoντας το δελτίο τύπου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναρωτιέμαι πόσες φορές ακόμη θα ανακηνωθούν χρηματοδοτήσεις για την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ?????
Απο ότι θυμάμαι η Εγνατία Οδός θα τελειώνε πρίν 10 χρόνια ???
¨Οταν το 2009 εμείς στην Ελλάδα μιλάμε ακόμη για χρηματοδότηση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ,και το διαφημίζουμε κιόλας ,μάλλον θα πρέπει να μας έχουν για ηλίθιους ???



Δελτία Τύπου17/12/2008
Στηρίζουμε την πραγματική οικονομία με 400.000.000 ευρώ
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, την Εγνατία οδό, με κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 400.000.000 ευρώ, με εμπράγματες εξασφαλίσεις διαρκείας 5 ½ ετών και προνομιακό επιτόκιο Euribor + 1,4%, προς την Εγνατία Οδό Α.Ε. (εταιρία με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό δημόσιο που εκπροσωπείται από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ). Με την ολοκλήρωση της η Εγνατία Οδός, με μήκος 670χλμ., θα διασχίσει 12 νομούς, συνδέοντας 4 λιμάνια και 6 αεροδρόμια, εξυπηρετώντας 4 εκατομμύρια Έλληνες. Η περιοχή επιρροής και εξυπηρέτησης του έργου συγκεντρώνει το 33% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνεχίζει με συνέπεια το δρόμο που χάραξε περισσότερο από ένα αιώνα. Νοιάζεται για τον τόπο και προστατεύει τους πολίτες, επενδύοντας σε έργα ζωής. Απλά και ειλικρινά.