News

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Κατά της μείωσης του τέλους μεταβίβασης οχημάτων οι νομάρχες

Toυλάχιστον 120 εκατ. ευρώ αναμένεται να χάσουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας από την επιχειρούμενη μείωση ή και κατάργηση του τέλους μεταβίβασης οχημάτων και μοτοσυκλετών. Η μείωση του συγκεκριμένου τέλους συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου περί «Ενσωμάτωσης Οδηγιών κ.λπ.» που κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή.

Το γεγονός έχει ήδη ξεσηκώσει τους νομάρχες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο τινάζονται στον αέρα όλοι ανεξαιρέτως οι προϋπολογισμοί των Ν.Α. Προς το παρόν, έχουν περιοριστεί στην επίδοση επιστολών τόσο στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου όσο και στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος έστειλε σήμερα επιστολή σε όλους τους νομάρχες με την οποία τους ζητάει πλήρη καταγραφή των πόρων που αναμένεται να χαθούν από την κατάργηση του τέλους, προκειμένου να γίνει σαφές το μέγεθος της απώλειας .

Σήμερα, εξάλλου, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με την οποία ζητάει την άμεση απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου. Ο κ. Σγουρός αναφέρει εκτός των άλλων ότι με την κατάργηση του τέλους αυτού η Νομαρχία της Αθήνας θα χάσει τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ, ενώ 43 έργα που αφορούν τη δημιουργία πρασίνου, οδοποιία κ.λπ. θα πρέπει να ματαιωθούν άμεσα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ